74726_412534772149720_1057692199_n

Bahan A
1 cawan gula
1 cawan air
2 camb butter
Cara:
Masakkan gula dengan 4 camb air sehingga kekuningan ( ambil dari air yang satu cawan) Masak dengan api perlahan sehingga gula kekuningan. Dengan perlahan2 masukkan air dan ketepikan. Masukkan butter dan sejukkan.Bahan B
4 biji telur
1 cawan susu pekat
1 cawan tepung gandum (ayak dengan soda bicarbonat)
2 tsp soda bicarbonat
1 sudu the esen vanila

Cara membuatnya:
Pukul telur ( sedikit sahaja, tak payah sampai kembang)
Masukkan susu pekat dan kacau rata.

Masukkan dalam blender dan msukkan tepung , soda bicarbonat dan vanila. Blend sehingga sebati.
Akhir sekali masukkan gula hangus dan blend sehingg sebati.
Biarkan 1 – 2 jam ( tak perap pun boleh)

Selepas di perap masukkan dalam loyang yang telah di alas dan di sapu minyak

Loyang 7 inci – bulat
bakar kepanasan 150 selama 1 jam -anggaran)

16651_412535035483027_1978585067_n