Bahan A ( Bahagian Bawah)

500gm beras pulut
300ml santan pekat
300ml air
2 tsp gula
2 tsp garam halus-anggaran 7 gramCara-caranya:-
1. Rendam pulut sekejap. Basuh dan toskan
2. Masukkan semua bahan diatas, gaul rata. Kukus selama 1/2 jam
3. Apabila pulut masak, tekan pulut sehingga betul2 padat.

Bahagian B ( Lapisan Atas)

250gm gula pasir
100 gram tepung gandum
400ml santan pekat
400ml air
isi durian anggaran 200 gram
4 biji telur dipukul sedikit
1/2 tsp garam halus anggaran 3-4 gram
pewarna kuning

Cara-caranya:-
6. Campurkan semua bahan B dan kacau rata. Tapiskan
7. Masak sekejap sahaja, sehingga naik wap.
8. Kukus pulut yang telah di padatkan tadi sekejap, anggaran 5 minit.
9. Masukkan adunan B dan kukus sehingga masak anggaran 30 minit

Guna loyang 10″ x 10″ x 2″
Guna api sederhana.