3 cawan tepung gandum

2 biji telur ayam

5 cawan santan

Garam

Dan sedikit kunyit

Bahan untuk intinya

300 gram daging di cincang

1 sudu besar rempah daging

1 labu bawang besar di cincang

Sedikit halis – dicincang

1 sudu besar lada hitam

Serbuk perasa dan  garam- secukup rasa.

4 camb minyak masak-anggaran

½ cawan bawang goring

Bahan  A

1. Masukan semua dalam blander , mesin sehingga sebati dan tapis. Ketepikan.

Bahan B

1. Panaskan minyak dan tumiskan bawang besar dan halia.

2. Masukkan rempah kari . apabila sudah naik bau masukkan daging dan masak sehingga lembut dan kering.

3.Masukkan garam dan serbuk perasa secukupnya. Angkat

4. Masukkan daun bawang dan daun sup serta bawang goring.

5. Masukkan adunan dalam bekas yang telah di sapu minyak atau minyak sapi.

Taburkan bahan B dan  akhir sekali lebihan daun sup dan daun bawang serta cili.

Bakar 45-50 minit  dengan kepanasan 170 -anggaran