Talam Lapis Coklat – Hakcipta Puan Azimah Mansor
Bahan-Bahan A
300 tepung gandum
60 gm tepung hoen kwe

1500ml santan (500ml santan + 1000ml air)
360gm gula
2 biji telur
Bahan B
25gm serbuk koko
50gm santan
Bahan C
pewarna kuning
Cara-Cara
1. Adun atau kisar kesemua bahan A dan bahagikan kepada 2
adunan. Satu adunan dicampur dengan bahan B dan satu adunan
dibubuh warna kuning. Kukus selapis demi selapis.
2. Gunakan loyang (10 x 10 x 3)” yang dialas kertas plastik (14 x 14)”.
3. Mulakan melapis dengan warna kuning sebanyak 350ml dan kukus selama
5 minit atau sehingga masak.
4. Tuang pula adunan coklat, kukus dan ulangi langkah diatas sehingga habis.
Nota: Akan dapat 3 lapis kuning dan 3 lapis coklat.