Bahan Adunan Putih

100 gm gula

120 gram tepung beras

60 gram tepung gandum

50 gram tepung hoen kwee putih

Garam

850 ml santan

100 gram keledek di  parut

Cara-Cara

  1. Campur semua bahan  KECUALI  KELEDEK. Dan di kacau sekejap di atas api dan campurkan keledek. Ketepikan.

Bahan B

200 gram gula

120 gram tepung beras

50 gram tepung hoen kwee putih

60 gram tepung gandum

850 ml santan

garam

pewarna oren

Daun pandan

  1. Campurkan semua bahagian dan bahagiakan kepada 2 bahagian.

Cara  Melapis:

Adunan oren di  tuang kedalam acuan dan kukus selama 10 minit.

  1. Masukkan bahagian  A  (adunan yang ada keledek ) dan kukus 10 minit,
  2. Masukkan adunan berwarna oren iaitu bahagian yang terakhir, kukus 25-30 minit.

* Sapukan minyak pada dulang dan alaskan dengan plastik.