Pengat Pisang Tiga Rasa

Bahagian Bawah (A)
800 gm pisang emas/berangan @ apa saja pisang- di lenyek
120 gm gula pasir
100 gm tepung gandum
50 gm tepung kastard
150 gm santan pekat
garam

1. Campurkan semua bahan.

Bahagian atas ( B)

200 gram tepung beras
100 gram tepung gandum
2 camb tepung honkwee
2 cawan santan
4 cawam air
Garam

1. Campurkan semua bahan B dan tapis.
2. Bahagi kepada 2 bahagian
3. 1 bahagian letakkan gula dan pewarna lemon dan perasa lemon (c)
4. 1 bahagian di warnakan oren dan perasa oren tanpa gula (d)

Cara membuatnya:

1. Kukus bahan A 15- 20 minit
2. Tuangkan bahagian lemon kukus 15 minit – 20 minit
3. Akhir sekali masukkan bahagia D warna oren dan kukus 20-25 minit

Like · Share