Bahan-bahannya:

Bahan A

9 biji kuning telur gred AA

6 biji putih telur gred AA

110gm tepung gandum

150 gm gula castor

2 sudu teh baking powder

50 gm air sejuk

60 gm tepung jagung

1 sudu besar Ovalette

1 sudu besar esen vanila

Bahan B

70 gm mentega cair

Bahan C

sedikit coklat paste

jem secukupnya

1.  Pukul semua bahan A sehingga kembang dan warnanya menjadi pucat.

2.  Masukkan bahan B iaitu mentega cair. dan kacau dengan senduk.

3. Keluarkan anggaran 2 senduk dan  letakkan coklat paste. ketepikan ianya untuk di lorekkkan di atas kek.

Adunan yang selebihnya di bahagi dua dan di masukkan kedalam loyang yang bersaiz 10 x 12.

4.  Paipkan adunan coklat tadi berselang selang dengan mengunakan lidi lorekkan menjadi corak yang di sukai.

5. Bakar sehingga masak dan apabila sejuk, sapukan dengan jem dan gulung .

.

Adunan yang siap di bakar.