Bahan A- pukul sehingga kembang

250 gm butter

200 gram castor sugar

1 camb susu pekat

…………………………………………………………………..

Bahan B

250 gm tepung kek

…………………………………………………………………….

Bahan C

 4 biji telur A di pukul sedikit

5 camb susu segar/perahan oren

Esen vanila

Sedikit koko

Cara membuatnya

  1. Pukul  butter dan gula sehingga kembang dan masukkan susu pekat
  2. Pukul lagi.
  3. Masukkan telur sedikit2.  putar kelajuan perlahan.
  4. Masukkan telur  dan di pukul dengan kelajuan perlahan.
  5. Masukkan esen vanila dan kacau rata.
  6. Akhir sekali masukkan tepung yang berselang dengan susu cair.

Bahagi kepada 3 bahagian.

  1. Letakkan bahagian pertama dan ayak koko
  2. Letakkan bahagian kedua dan  ayakkan koko buat lagi untuk lapisan

Kedua.   Bakar dengan  150 mengikut kepanasan oven masing2

Acuan 7×7